Deze rechtenstudent startte haar eigen online marketingbureau

Schermafbeelding 2018-08-07 om 12.14.09.png

Gentrepreneur Lynn Mikolajczak zit niet stil. Blogster, model, entrepreneur, marketeer en rechtenstudent: ze is van vele markten thuis. Onlangs startte ze haar eigen online marketingbureau Some Creations. Laat haar verhaal je inspireren.

Ondernemen tijdens de studies

Lynn van Some Creations: “Tijdens mijn rechtenstudies mistte ik een creatieve uitlaatklep. Heel veel tijd kroop in mijn studies waardoor ik mijn vroegere creatieve hobby’s zoals dans en toneel niet meer kon blijven doen. Ik moest mijn creatief ei dus op een andere manier kwijt. Ik heb altijd al interesse gehad voor de bedrijfswereld en het ondernemerschap. Ik ben daarnaast altijd heel ambitieus geweest. Omdat ik een heel breed interesseveld heb, was een idee vinden voor een eigen bedrijf een heel moeilijk proces. Daarom ben ik begonnen met een blog, The Ambitious Brune. Mijn blog gaat over ambitie en ondernemen. Ik interview onder andere ondernemers om het verhaal achter hun bedrijf, product en dienst te vertellen en op die manier zelf geïnspireerd te geraken en anderen te inspireren. Dit prikkelde me nog meer om daadwerkelijk zelf van start te gaan.

Ik merkte dat de interviews van de ondernemers graag gelezen werden, vooral door klanten en kennissen van de ondernemers zelf. Daarom vond ik het enigszins jammer dat lezers op mijn website terecht kwamen en niet rechtstreeks op de website van de ondernemer. (Potentiële) klanten krijgen namelijk een (hechtere) band wanneer je meer persoonlijke verhalen deelt.

Dit bracht me op het idee om in plaats van artikels op mijn website te plaatsen echt artikels voor ondernemers en hun website te gaan schrijven. De stap naar het student-ondernemerschap was gezet en zo is Some Creations ontstaan.”

Some Creations

“Bij Some Creations willen we echt schrijven voor ondernemers en hun doelpubliek. Zo kan de ondernemer een betere band creëren met zijn (potentiële) klanten en hen beter informeren over hun product en/of dienst. Dit door middel van blogposts, nieuwsbrieven, foto’s, social media kanalen, enzovoort.

We bieden een ruim pakket van mogelijkheden aan, omdat elke ondernemer anders is en op een andere manier in interactie wil treden met zijn doelpubliek. Daarom hanteren we ook 3 kernwaarden: flexibiliteit, 100% input en teamwork. Zo willen we ons onderscheiden van andere marketingbureaus.”

Statuut student-ondernemerschap

“Ik merk dat het statuut student-ondernemer nog meer ingeburgerd en gestimuleerd mag worden in andere studierichtingen. Bijvoorbeeld door het gemakkelijker te maken ondernemende vakken op te nemen in het curriculum. Ik wou heel graag vakken opnemen die Durf Ondernemen aanbiedt, maar mijn faculteit ondersteunde deze vakken niet. Daarom heb ik deze niet opgenomen, wat ik nog steeds jammer vind. Het is niet omdat ik rechten heb gestudeerd dat ik sowieso een juridisch beroep wil uitoefenen, integendeel. Ik wil volledig de bedrijfswereld ingaan en daarnaast mijn onderneming uitbouwen. Gelukkig waren er instanties zoals Durf Ondernemen en Gentrepreneur die de nodige ondersteuning hebben geboden en mij alsnog de stap naar het ondernemerschap hebben laten zetten. Moest ik het opnieuw kunnen doen, zou ik er veel vroeger mee gestart zijn. Daarom kan ik iedere student met een passie voor ondernemen warm aanbevelen om zo snel mogelijk student-ondernemer te worden. Het is dé perfecte leerschool.”

 

Volg Some Creations ook via Instagram en Facebook.

Met toestemming overgenomen van somecreations.be.