Nice to meet you #5 | Tibo Ceulers

Op geregelde tijdstippen stellen we een inspirerend rolmodel aan je voor. Iemand die je zeker moet kennen omwille van zijn/haar expertise, ervaringen, zot verhaal,… Tibo Ceulers is zo iemand. Zelf student-ondernemer en het afgelopen semester onze huisfotograaf voor events. Lees meer over zijn passie én zijn aparte hobby.

Wie ben je?
Mijn naam is Tibo Ceulers en ik studeer in juni 2019 af als leerkracht secundair onderwijs in lichamelijke opvoeding en informatica. In september zal ik beginnen met een masteropleiding aan de UGent in film en televisie.

Wat doe je?
Ik werk als fotograaf, videograaf en grafisch ontwerper.

Waarom doe je het?
In eerste instantie is het gewoon een passie. Nadien kwam er het gevoel van tevredenheid bij wanneer een klant tevreden is met je werk. In een geval van een particulier is dat met mooie herinneringen, in het geval van een bedrijf is dat met professionele reclame. Laatst nog had ik een trouw en sommigen stonden sceptisch tegenover de keuze van het koppel dat ging trouwen om mij als fotograaf te nemen. Maar toen ze mij op locatie bezig zagen en de foto’s zagen, sloegen ze helemaal om en spraken ze vol lof over mij. Dat is iets wat ik nooit zal vergeten en dat is dus ook een van de redenen waarom ik het doe!

Wat moeten we zeker over jou weten?
Ik heb een aparte hobby en dat is karpervissen. Iets wat niet zo heel veel wordt gedaan door jonge mensen maar ik vind er mijn rust in. Ik heb het in het dagelijkse leven heel druk met school en werk en de momenten dat ik dan kan gaan vissen, kom ik echt helemaal tot rust. Het is vaak ook op deze momenten dat ik inspiratie op doe voor creatieve dingen omdat je brein eventjes helemaal tot rust kan komen.

Wat is jouw favoriete quote & waarom?
“Geef alles, alleen niet op.” Dat is de quote van een van mijn goede vrienden die er vandaag jammer genoeg niet meer is. Aan deze quote trek ik me vaak op en dat is ook echt hoe ik in het leven sta. Ik ga er 100% voor en zal niet stoppen voor ik het bereikt heb. Dat probeer ik ook steeds uit te stralen in mijn foto’s en video’s.

Wat is jouw favoriete tool & waarom?
Een echte favoriete tool heb ik niet. Ik maak veel gebruik van allerlei communicatie apps zoals Messenger, Slack, WhatsApp… Ik vind het geweldig om via deze weg makkelijk in contact te blijven met anderen.

Uitsmijter: Snoep of chips?
Absoluut snoep, daar is geen twijfel over mogelijk. Ik eet wel eens graag een chipje maar in snoep eet ik me écht ziek.