“Nadat ik won, werd ik gebeld door Facebook en Google”

Schrijf je in
voor de Gentrepreneur Awards

Hoe gaat het intussen met Rosine, die in mei 2018 Gentrepreneur Student-Ondernemer van het Jaar werd? “Wel, ik zou iedereen aanraden om mee te doen met de Gentrepreneur Awards”, vertelt ze ons enthousiast. Een klein jaar later staat ze mijlen verder met haar bedrijf Iconics, een platform dat duurzame luxe een tweede leven geeft. “We kregen veel meer kansen en voelden een positieve druk. Ik werd zelfs opgebeld door Facebook en Google.”

“De award betekende enorm veel voor mij”, vertelt Rosine Uwayezu. “In combinatie met enkele andere factoren is mijn job heel wat serieuzer geworden. De media coverage die de Gentrepreneur Awards met zich meebracht was groot, waardoor ik zelf gecontacteerd werd door verschillende mensen uit de marketing business. Dit gaf mij de mogelijkheid om te onderhandelen en zo een ‘super service’ te verkrijgen.”

“Eenmaal we in de Belgische kranten verschenen werden we opeens aanvaard binnen de businesswereld. Met de titel van Gentrepreneur op zak kan ik vlotter een gesprek aanknopen en word ik ook meer gerespecteerd.”

“Wat mij het meest bijblijft is het telefoontje van Facebook. Ze hadden een artikel over mij gelezen en contacteerden mij om me uit te leggen wat ze voor ons konden doen”, vertelt Rosine trots. Sinds enkele maanden heeft Iconics een vaste account bij Facebook en worden Rosine en co uitgenodigd voor bedrijfsfeestjes. “Ze leggen ons echt in de watten. De evenementen en workshops waarvoor ik uitgenodigd word brengen altijd enorm interessante content met zich mee. En ik mocht zelfs een keer naar Dublin gaan op hun kosten”, lacht ze. “Een medewerker is in mijn plaats gegaan. Ook Google nam trouwens onlangs contact op. Benieuwd wat nog volgt.”

Droom

“De Gentrepreneur Awards zijn een echte springplank geweest. Dit bracht ook wel meer druk met zich mee maar het is een vorm van ‘positive pressure’. Door die druk zijn we het alleen maar beter gaan doen. Als beginnende ondernemer is het soms moeilijk om nieuwe mensen aan te spreken. Ik begon een paar jaar geleden vanaf nul en was tot een organische onderneming geëvolueerd waar ik trots op was. Dankzij de Awards evolueerde de organische onderneming tot de professionele organisatie waar ik voordien alleen maar kon van dromen. Voor mij is een droom werkelijkheid geworden en daarom haal ik ook zo veel voldoening uit mijn job.”

“Als iemand mij vraagt of het aan te raden is om deel te nemen aan de Gentrepreneur Awards, antwoord ik dan ook volmondig ja!”

Je kandidaat stellen voor de Gentrepreneur Awards 2019 kan neit meer – de deadline was 24 februari.

Schrijf je hier in om de Gentrepreneur Awards 2019 op 8 mei in de Handelsbeurs bij te wonen.