“Dít is wat ik wil doen, mijn leven lang. Gentrepreneur Company helpt me daarbij”

Ook dit is ondernemen: de ngo van student-ondernemer Shannon Van den Borre helpt 32 Senegalese kinderen met medicatie, kledij, educatie, huisvesting en tewerkstelling. Om dit ook wereldwijd te kunnen uitrollen, werd Shannon onlangs coöperant van Gentrepreneur Company. Zo kan ze zich volop focussen op haar idee, terwijl Gentrepreneur Company even haar paperassen overneemt en haar coacht. Dit is haar verhaal.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

GENTREPRENEUR COMPANY / EEN COÖPERANT GETUIGT
/ 2 >> SHANNON
Gentrepreneur Company is de nieuwe cöoperatie waar studenten in Gent risicovrij kunnen ondernemen. Af en toe stellen we een coöperant voor. Zelf interesse? Kijk op www.gentrepreneur.gent/company.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

“Als kind was ik al gefascineerd door het werk van vrijwilligers en hoe zij de wereld verbeteren. Ik ben al vaak zelf vrijwilliger geweest in België, maar als student Internationaal Business Management zijn mijn ambities en passies ook buiten onze landsgrenzen gaan reiken. Tijdens die driejarige bachelor aan Arteveldehogeschool leer ik hoe ik ondernemender kan worden. Maar ik wou hier nog een stap verder mee gaan.”

“Daarom ben ik in juni 2018 in een klein project gestapt dat ‘The Heart of Sine Saloum’ heet. De oprichters doen fantastisch werk in Senegal en ik raakte hierdoor gefascineerd. Eigenlijk was ik er meteen van overtuigd dat ik met hen mee zou gaan op hun volgende trip naar Senegal. In oktober vertrokken we voor het avontuur van mijn leven.

Het hoofddoel van ons project is om iedereen een opleiding te geven. Daarvoor zoeken we peters en meters die elk 25 euro per jaar doneren en zo iemands leven veranderen. Ik ben zelf een trotse meter van vier studenten.

Momenteel helpt dit project twee kleine dorpjes, Simal en Faoye. In Simal zijn we er al in geslaagd om 32 kinderen te steunen voor het schooljaar 2018-2019. In beide dorpen hebben we medicijnen en EHBO-kits geleverd aan lokale crèches, gedoneerd door mensen in België. Wie er het meest nood aan had, kreeg ook kleren, schoenen en andere bevoorrading. Onze vrijwilligers hebben ook waterbronnen gebouwd. We hebben scholen gerenoveerd, geverfd en schoongemaakt. We hebben de locals geleerd hoe ze hun eigen moestuin konden bewerken. Dit jaar hebben we ook een verpleger aangeworven.”

“Dit project is de eerste stap in een veel groter plan om dit soort werk ook wereldwijd te gaan doen. Daarvoor wil ik samen met de mensen van Gentrepreneur Company, de coöperatie waar ik lid van ben geworden en die me zal helpen met de administratieve kant van de zaak, en Idea Factory waar ik wordt gecoacht op school, een non-profit lanceren die Glocal Hearts and Hands gaat heten.

Dit project opstarten deed me beseffen dat dít is wat ik wil doen, mijn leven lang: bijdragen aan een betere wereld door internationaal projecten op te starten en te steunen.”